Решението е взето. От 1 април детските надбавки се увеличават, разширява

...
Решението е взето. От 1 април детските надбавки се увеличават, разширява
Коментари Харесай

Простата истина за вдигнатите детски надбавки

Решението е взето. От 1 април детските надбавки се усилват, уголемява се и кръгът за подкрепяне. Новините са от Народното събрание, само че от време на време новините имат потребност и от спомагателен прочит. 

Та, след бурни диспути депутатите взеха решение, че от 1 април всички фамилии със средномесечен приход на човек от 510 лева ще имат право на надбавки. До момента този предел беше 410 лева Хората с приход от 510,01 до 610 лева ще получават 80% от размера на надбавката. Размерът на месечните помощи за развъждане на деца стават 50 лева до в този момент те бяха в размер на 40 лева За две деца сумата става 110 лева, а за три - 165 лева За семейство с 4 деца ще се дават 175 лева, като за всяко последващо дете в фамилията помощта се усилва с 20 лева. 

Всичко звучи като положителната вест, само че в случай че се замислим стигаме до разнообразни заключения и те са: увеличението на прага от 410 лв. на 510 лв., в действителност ограничава  хората с право на сходна помощ.

За да не бъдем голословни ще дадем няколко образеца. 

Самотна майка, с висше обучение и релативно висока заплата, отглеждаща едно дете, с заплащане от 1 400 лв. /често срещана заплата за хора с диплома/.  Същата автоматизирано отпада от подоходния аршин, тъй като надвишава допустимата сума.

Справка на Sofia24.bg демонстрира, че междинната работна заплата за страната се движи в границите сред 1 400 и 1 500 лв.. Важно конкретизиране е, че сходна статистика визира единствено огромните градове.

Стигаме до втория образец - самотна майка, с едно дете /дори с две/, на минимална работна заплата /от 1 април 710 лева/.  Аритметиката е елементарна - въпросната жена ще вземе надбавката без никакъв проблем.

Въпросът тук е - докога страната ще подкрепя неосъществените, ниско образованите, хората, които дават минимум за Брутният вътрешен продукт и ще " сритва в ъгъла " училите, само че нереализиралите се в персонален проект /самотните родители/? Анализът е на Sofia24.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР